torstai 21. elokuuta 2008

Jälkiruoka

Tänään valmistamme täällä blogikeittiössä suklaajälkiruuan.

Aineiksi tarvitaan:
5 kananmunaa
150 gr taloussuklaata
tilkka kermaa

Ohje:
1. Hommataan kananmunat.

2. Hommataan 150 gr suklaata ja hiukan kermaa (voi tehdä ilman kermaakin).

3. Sulatetaan suklaa kermatilkassa tai ilman kermatilkkaa.

4. Erotellaan munien ruskuaiset ja valkuaiset erilleen.

5. Laitetaan ruskuaiset jäähtyneen sulatetun suklaan joukkoon ja sekoitetaan tasaiseksi.

6. Vatkataan valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

7. Sekoitetaan mahdollisimman varovasti valkuaisvaahto ja suklaa keskenään.

8. Laitetaan suklaavaahto tarjoiluastiaan ja sitten se oleilemaan jääkaappiin vähintään tunniksi. Vaahto säilyy jääkaapissa myös seuraavaan päivään.


9. Syödään eikä ajatella että olis jotenkin syntiä syödä hyvää vaan kiitollisin mielin.